Ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό

Θετικός στον κορονοϊό  ανακοίνωσε πως είναι ο Λαρισαίος βουλευτής της Ν.Δ Χρήστος Κέλλας, πριν λίγο με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook..

Συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας έγραψε:

«Μετά από ήπια συμπτώματα – χαμηλό πυρετό – εξετάστηκα για τον κορονοϊό και βρέθηκα θετικός στον #covid_19. Παραμένω στο σπίτι μου,υπακούοντας στις οδηγίες των επιστημόνων. Χωρίς πανικό, με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα,θα το περάσουμε κι αυτό και θα βγούμε νικητές #Μένουμε_σπίτι».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, υπάρχουν 38 νέα, ενώ ανέρχονται στα 228. Συνολικά τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, 22 κρούσματα είναι «ορφανά», 57 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι και 8 έχουν πάρει εξιτήριο. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα ενώ συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα.

σον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών. Ο λοιμωξιολόγος συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ακόμη, συνέστησε σε όσους χρειάζονται φάρμακα να τα παίρνουν συγγενείς τους και να μην πηγαίνουν οι ίδιοι.

Σχετικά